Vermoeid na de vakantie? En: de kledingkasten inrichten!

Vermoeid na de vakantie? En: de kledingkasten inrichten!

Hallo!

Onze vakantie zit er ook weer op. Op vakantie merk je wel dat je kinderen hebt, zeg. Eigenlijk zou vakantie het woord moeten zijn voor écht vakantie, (je weet toch; liggen, chillen, cocktails, zwemmen en weer liggen) en zou er nieuw woord moeten zijn voor vakantie met kinderen. Een woord wat meer lijkt op ‘animatieteam’ of ‘bediende’ of ‘badmeester’. Alleen dan levert het geen geld op maar kost het juist geld. Want ik bedoel, als je het vakantie blijft noemen verwacht je toch net wat anders. Haha.

Ik klaag niet hoor, ik heb het fantastisch gehad. Niet perse heel extreem uitgerust, maar wel voldaan. En dat vat volgens mij deze drukke fase aardig samen. En dat is goed! Maar terug in Nederland merk ik wel dat ik meteen een soort herfstkriebels krijg. En daar staat het volgende werk op me te wachten, namelijk: de kinderkastjes op orde brengen. Dat vind ik elk seizoen best een karwei, maar dát is nou echt iets wat ik superleuk vind! Ik herinner me nog van vroeger dat er altijd een moment kwam dat er dozen kleding uit de berging kwamen. Ik moest dan alles passen, en o wat hoopte ik dat alles van het vorige seizoen te klein zou zijn, want dan gingen we shoppen! En nu kan ik heerlijk voor 5 mensen inkopen doen, helemaal niet erg! Dit vind ik een van de heerlijkste klusjes. Kinderkleding!

Dus meteen alle kasten uitgemest, zomerkleding uitgezocht en alle nieuwe kleding netjes in de kastjes gehangen. Ik merk ook dat ik dan meteen wat meer kies voor herfst tinten, en die kleuren (donkergroen, oker, zwart, bruin) zie je ook veel terugkomen in deze wintercollectie. Het leukst vind ik zelf het mixen van printjes. Dat is meteen de tip van flip voor als je even niet weet wat je kind aan moet; trek gewoon eens wat ‘setjes’ uit elkaar en draag verschillende printjes bij elkaar, of doe net andere sokken bij een jurkje aan. Ik hang altijd de kleding wel als setjes in de kast, maar meestal zoek ik gewoon iets leuks bij elkaar. Ik kijk dan altijd ook een beetje naar hoe ze er alle drie eruitzien, en of dat wel een beetje matcht (rare tik, ik weet het).

 

En verder mag het allemaal wel een beetje gek! Printjes bij elkaar dragen is gewoon helemaal de trend van nu. Lekker druk. Al moet je ook wel een paar rustige basic items in je kast hebben, want een beetje afwisseling is ook leuk. De foto’s maakte ik toen we naar de bieb gingen (feest vinden ze hier!) en omdat het wel leuk moet blijven liet ik ze lekker hun gang gaan voor dit fotootje. Dus Liva heeft een pot zalf in haar handen, Elim een gekke zonnebril en Sira een zelfgemaakt hoedje op haar hoofd. Prima, want ik ben allang blij dat ze nog zonder morren voor dat witte muurtje gaan staan. En lekker gek, dat past hartstikke goed bij ons!

Martha

Items van de foto’s:
CarlijnQ – okergele trui
Sproet & Sprout – gestreepte jurk
CarlijnQ – groene leopard legging
CarlijnQ – kneesocks 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *